Πόσα κουφέτα πρέπει να έχει μια μπομπονιέρα

Η μπομπονιέρα κατά παράδοση αποτελείται από μονό αριθμό κουφέτων 1-3-5-7-9-11 κ.ο.κ. και είναι τυλιγμένα με τούλι και λευκή κορδέλα. Ο συνηθέστερος αριθμός κουφέτων είναι 7 όσα και τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησιάς.

Το Μυστήριο του Βαπτίσματος
Το Μυστήριο του Χρίσματος
Το Μυστήριο της Μετανοίας – Εξομολογήσεως
Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας
Το Μυστήριο της Ιεροσύνης
Το Μυστήριο του Γάμου
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου
Μια άλλη αιτιολογία σχετικά με το μονό αριθμό των κουφέτων που χρησιμοποιούνται για το γέμισμα της μπομπονιέρας είναι ο αριθμός τους να μη διαιρείται με το 2 και χωρίσει το ζευγάρι.

Επιπλέον άλλη αιτιολογία είναι ότι ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι μονός αριθμός, δηλαδή : 1,3,5,7,9,11,13,17, κ.ο.κ. Οι μονοί αριθμοί διαιρούνται μόνο από τη μονάδα -1- και από τον εαυτό τους και από κανένα άλλο αριθμό. Η μονάδα -1- συμβολίζει το ότι μόνο ένας, ο θάνατος μπορεί να τους χωρίσει και η διαίρεση με τους εαυτούς τους συμβολίζει το καθένα από το ζευγάρι που οι ίδιοι με τον εγωισμό τους μπορεί να φτάσουν στο χωρισμό.

Άλλοι πάλι λένε ότι ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι 5 κουφέτα που συμβολίζει
υγεία
χαρά
γονιμότητα
ευημερία
μακροζωία

Άλλη εκδοχή λέει ότι το μόνο που πρέπει να ισχύει είναι ότι ο αριθμός των κουφέτων να είναι μονός 3, 5, 7, 9, 11, 13 κ.ο.κ. γιατί δεν διαιρείται με το 2 και συμβολίζει την ένωση των δύο ανθρώπων εις σάρκα μιαν δηλαδή που θα γίνουν πλέον ένα.

Πηγή: gamosinfo

Αφήστε μια απάντηση